Asansör Firmaları Nasıl Üretim Yapar?

Asansör firmaları tarafından gerçekleştirilen asansör üretiminde 3 aşama söz konusudur. Bunlar aşağıdaki gibidir.

Asansör Tasarımı

Bu ilk aşamada teknisyenler ve uzmanlar , planların hazırlanmasına devam etmek için asansörün kurulacağı yerin kesin ölçülerini almakla görevlidir. Mühendisler ve tasarımcılar, modelin kullanıcılar için işlevsel ve rahat olmasını sağlayacak. Bu nokta önemlidir, çünkü hesaplamalardaki bir hata ölümcül olabilir. Tüm ölçümler yapıldıktan sonra gözden geçirilir ve onaylandıktan sonra planlar ve 3D modeller hazırlanır.

Üretme

Üretim aşamasında asansörü oluşturacak tüm parçalar kesilir, kaynatılır ve montajı yapılır. Bu alanda uzman şirketler bu parçaların her birini özel olarak tasarlamakla görevlidir. Böylece hepsi bir yapboz gibi mükemmel bir şekilde bir araya gelir

Tesis

Son olarak, tüm parçalar birleştirildiğinde, kullanıcıların güvenli ve konforlu bir yolculuğun keyfini çıkarabilmesi için asansör kalifiye profesyoneller tarafından kurulur.

Asansörlerde Kullanılan Parçalar

Raylar

Bir asansör neden sabit bir şekilde yukarı ve aşağı gider? Bu turun sırrı raylarda. Bunlar, hareketi kolaylaştırmak için asansör güzergahı boyunca kurulan raylardır. Üretim sürecinde milimetreye uyması önemlidir. Bu nedenle her segment dikkatlice ölçülür ve düz parçalar olacak şekilde üretilir.

Kabin ve Kapılar

Kabin genellikle ahşap, cam veya metakrilattan yapılabilen metal panellere sahip çelik bir yapıdır. Bu çelik paneller, montajı için gerekli ölçüler elde edilinceye kadar delinir ve katlanır.

Makine

Asansörün kalbinden bahsediyoruz: motor, fren, makaralar ve karşı ağırlık. Normalde bunları sağlayan uzman bir üreticidir ve montaj teknisyenleri bunların montajından sorumludur.

Asansör Malzemeleri

Asansör imalatında en çok kullanılan malzemeler nelerdir? Paslanmaz çelik ve demir öne çıkıyor.

Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çeliğin asansör imalatçı firmalar tarafından kullanımı 1930’lu yıllara kadar gitmektedir. Nedeni basit, korozyona ve yangına dayanıklı bir malzemedir. Çok çeşitli estetik yüzeyler sunan sert bir malzeme olmasının yanı sıra.

Paslanmaz çelik kullanmanın bir diğer avantajı da temizlik ve bakım kolaylığıdır. Bahsettiğimiz gibi sunduğu estetik çok yönlülük sayesinde genellikle asansör kabinlerinin tasarımında kullanılır. Ayrıca kapı ve kaplamalarda da kullanılmaktadır.

Demir

Asansör imalatında kullanılan bir malzeme olarak demir eksik olamazdı. Doğada büyük miktarlarda bulunduğu için her türlü endüstride tekrarlanan bir malzemedir. Asansör kabinlerinde genellikle nikel gibi diğer metallerle karıştırılır. Yıllar önce dekorasyon için kullanılmasına rağmen, esas olarak kabin yapımında kullanılır.

Asansör imalatında her şey metal değildir. Kaplamalar için cam, alüminyum veya metakrilat gibi başka malzeme türleri de vardır. Genellikle güvenlik, işlevsellik ve estetik arasında bir uyum sağlamak için kullanılırlar. Hiç şüphe yok ki asansörler günlük hayatımızın bir parçası. Bununla birlikte, düğmeye her bastığımızda devreye giren mekanizmaların sayısını düşünmeyi bırakmamız muhtemeldir.

Paslanmaz çelik ve demir, yolcu bölmesinin inşası için mükemmel malzemeler olsa da, kaplamalarda en çok bulduğumuz cam, alüminyum, ahşap ve metakrilat gibi malzemelerden bahsetmek gerekiyor. Bunlar güvenlik, konfor, işlevsellik ve estetik arasında bir denge sağlamak için bazı asansörlerin tasarımının bir parçasıdır.

Asansör Firmaları Asansör Bakımını Nasıl Yapar?

Uygun bakım şunları içerir:

  • Önleyici bakım planına göre rutin gözden geçirmelerin planlanması
  • Düzeltici bir plan uygulamak için küçük hataları belirleyin, parçaları kontrol edin ve aşınmış olanları değişimi
  • Asansör muayenesi yapılması
  • Yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerin gerektirdiği değişiklikleri yapmak
  • Bu sayede asansör bakımında gözden geçirilen unsurlar aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bazda gerçekleştirilir. Hangi öğelerin ne sıklıkta gözden geçirildiğini açıklıyoruz.

Aylık İnceleme

Aylık olarak asansörün en temel elemanları gözden geçirilir . Kabin bileşenleri ve alarm kontrol edilir. Kabin kapılarının açılıp kapanmasının yanı sıra diğer tutma ve kilitleme mekanizmalarının doğrulanması.

Mekanik frenlemenin kullanımı kontrol edilir: çekirdek durumu, akslar, korozyon ve kir. Hız sınırlayıcının doğru çalıştığının ve paraşüt ve amortisörlerin kullanımının doğrulanması, bir test yapılması. Son olarak katlardaki acil durum sistemleri ve kapı sinyalizasyonları gözden geçirilmiştir.

Üç Aylık İnceleme

Her üç ayda bir aşağıdakiler gözden geçirilecektir:

  • Çukur temizliği Fren kontrolü
  • Motor yağı seviye kontrolü
  • Makinelerde olası kaçakların kontrolü
  • Kabin kapı eşikleri ve makine dairesi temizliği

Altı Aylık İnceleme

Her altı ayda bir inceleme görevleri aşağıdaki unsurlar üzerinde gerçekleştirilecektir:

  • Acil durum ışığının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin
  • Operatörün gözden geçirilmesi, kayma durumunun ve kablo gerginliğinin kontrol edilmesi
  • Temizlik görevleri ve kabin kapılarının muayenesi
  • Temizlik görevleri ve çerçevelerin ve korumaların revizyonu

Yıllık İnceleme

Yıllık bazda aşağıdakiler gözden geçirilecektir:

Karşı ağırlık ve kabin bağlantılarının gözden geçirilmesi. Kabloların, kasnakların, dedektörlerin, sürücülerin, limit anahtarların, anahtarların ve sabitlemelerin ve kabin izolasyonunun kontrol edilmesi. Kafaların, kabinin tavanının ve tabanının, buzdolabının, karşı ağırlığın ve sınırlayıcı silindirlerin temizlenmesi. Sızıntıları önlemek için hortumları, boruları, pistonları ve contaları kontrol etmek. Asansörün düzgün çalışmasını sağlamak.

Asansör Fiyatları

Komşulardan oluşan bir topluluğa asansör kuracağımız zaman, tüm topluluğun ilk endişesi, bu yeni cihazın kullanımının tüm sakinler için gerektireceği masraftır. Pekala, bu bugün çözeceğimiz bir endişe ve asansörün tipine ve boyutuna bağlı olarak az ya da çok harcama yapacağıdır. Asansör fiyatlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

Sözleşmeli güç: Aynı anda kullanabileceğimiz maksimum güçtür. Yani aynı anda kullanmak istediğimiz enerjiyi tüketen daha fazla element, sözleşme yapmak zorunda kalacağımız daha fazla güç. Sözleşmeli güç, sözleşmeli kW sayısına bağlı olan ve hiçbir enerji tüketimi gerçekleşmemiş olsa bile ödenmesi gereken sabit bir aylık maliyeti ifade eder.

Asansörün Elektrik Tüketimi : Asansörün doğru çalışması için gereken güç, bu güç asansörün tipine, kişi sayısına veya boyutlarına bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Bir komşular topluluğuna asansör montajı çoğu durumda sözleşmeli gücün uzatılmasını gerektirir, müstakil evlerde, tüketimi bir ev aletine benzer olan modeller vardır. Bu da çoğu durumda olmadığı anlamına gelir.

Bu nedenle, evde veya bir komşu topluluğuna asansör kurmayı düşünüyorsanız, taahhüt ettiğiniz gücü hesaba katmanız gerekecektir, çünkü asansörün ihtiyaç duyduğundan daha azsa, asansörü yükseltmek zorunda kalacaksınız ve asansörün doğru çalışması için daha fazla sözleşme yapın. Enerji tüketiminin artacağı açıktır ama buna değer çünkü bir asansörün sağladığı konfor maksimumdur.

Profesyonel Asansör Üretimi Profesyonel ve kaliteli bir şekilde asansörlere sahip olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Firmamızın sizlere sunduğu profesyonel ve kaliteli hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçerek bu konuda çok daha detaylı bir şekilde bilgi almak olacaktır.

Post A Comment

Etiam tristique venenatis metus, eget maximus elit mattis et. Suspendisse felis odio,