Ankara Asansör Firmaları

Ankara asansör firmaları, profesyonel ve kaliteli bir şekilde asansör üretimini gerçekleştirmektedir. Bu noktada üretilen asansörler ile bireylerin ihtiyaçlarının da en iyi şekilde karşılanması mümkün hale gelmektedir.

Asansör Çalışma Prensibi

Çoğu asansör, asansörün ağırlığı artı maksimum nominal yükünün %40’ına eşit olan karşı ağırlıklar kullanır. Bu karşı ağırlık, motorun kaldırması gereken ağırlığı azaltır ve kablo sağlamken asansörün kontrolden çıkmamasını sağlar. Bir kaldırma tamburu kurulumunda, bir kaldırma kablosu, kaldırma motoruna bağlı bir tahrik tamburundan, asansörün tepesindeki büyük bir makaranın etrafından aşağı, asansör boşluğunun çatısından sarkan ikinci bir makaraya kadar ve tekrar aşağıya doğru iner. karşı ağırlık. Bir çekiş tamburu kurulumunda, kablo asansörden yukarı ve bir kez kaldırma motoruna bağlı bir tahrik tamburunun etrafından geçer ve ardından karşı ağırlığa geri döner.

Kabin adı verilen asansör ve karşı ağırlığın her biri kendi kılavuz ray setlerinde çalışır. İkinci bir regülatör kablosu, kabinden bir regülatör kasnağına kadar uzanır, ardından asansör boşluğunun altındaki bir gergi makarasına ve tekrar kabine kadar uzanır. Bu kablo, vali kasnağını arabanın hızıyla doğru orantılı bir hızda döndürür. Kabinin aşırı hızda olması durumunda, vali, kılavuz rayları kavrayan ve kabini durdurmak için yavaşlatan acil durum fren çenelerini etkinleştirmek için başka bir kablo kullanır.

Kontrolörler ayrıca günün farklı saatlerinde farklı tepkiler verecek şekilde programlanabilir. Örneğin, yoğun bir ofis binasındaki asansör kontrolörü, sabahları, işçilerin geldiği ve üst katlardaki iş yerlerine gitmeleri gerektiğinde, zemin kattan gelen çağrıların çoğunu alacaktır. Bu durumda kontrolör, atanmamış tüm arabaları kendi sektörlerindeki ana kata geri döndürmek yerine zemin kata gönderecek şekilde programlanacaktır. Günün ilerleyen saatlerinde, atanmamış asansörleri farklı sektörlere göndermek için farklı bir talimat seti kullanılabilir, çünkü binadan ayrılan yolcular sabaha göre katlar arasında çok daha eşit bir şekilde dağılacaktır.

Asansör Nasıl Yapılır?

Asansör imalatını üç sürece ayırabiliriz :

Tasarım

Profesyonel ekibin binaya giderek asansörün takılacağı kanalın tam ölçülerini alması ve ardından planlar üzerinde tasarım sürecine başlaması gerekir.

Üretme

Üretim aşaması ikiye ayrılır :

Metal “marangozluk” işi. Asansörü oluşturacak tüm parçaların kesildiği, kaynaklandığı ve ayarlandığı yer. Sadece kabin değil, diğer unsurların yanı sıra kapılar, düğmeler ve kasnaklar da. Elektronik çalışır. Asansörün doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmekle görevli elektrik panolarının montajı yapılır.

Kurulum

Gün içinde güvenli ve konforlu bir transferin keyfini çıkarabilmeniz için profesyonel ve uzman kadro tüm parçaları, mekanizmaları ve motoru yerine doğru bir şekilde monte etmekten sorumlu olacaktır. Birden fazla katlı binaların varlığından bu yana, yükleri veya insanları bir kattan diğerine taşıma ihtiyacı duyduk, bu nedenle tarih boyunca birçok asansör ve asansör icat edildi.

Asansör Yapımında Kullanılan Malzemeler

Peki asansör imalatında en çok kullanılan malzemeler nelerdir?  Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Paslanmaz Çelik

1930’ların başlarında, farklı Kuzey Amerika şirketleri asansör yapımında paslanmaz çelik kullanmaya başladı. Bu malzemenin seçimi tesadüfi değildi, çünkü karakteristik özellikleri arasında korozyona ve yangına dayanıklılık, sertlik ve hatta modern bir kaplamanın estetik görünümü yer alıyor.

Paslanmaz çeliğin sunduğu büyük avantajlardan bir diğeri de temizlik ve bakım kolaylığıdır çünkü metal yüzeyler için temizleme solüsyonu ile nemlendirilmiş bir bezle silinmesi yeterlidir. Kusursuz bir görünüm sunacak!

Bu malzeme asansör kabinlerinin yapımında bir numaradır ve inanılmaz çok yönlülüğü nedeniyle paslanmaz çelik kapılarda (iç ve dış) ve kaplamalarda da sıklıkla kullanılmakta ve kabine modern ve sade bir dokunuş sağlamaktadır.

Demir

Asansör ve asansör montajında ​​sıklıkla kullanılan malzemelerden bir diğeri de demirdir. Bildiğimiz gibi bu, genel olarak endüstride yaygın olarak kullanılan bir metaldir ve yer kabuğunda en yaygın olarak bulunan elementlerden biridir. Kuşkusuz, oda sıcaklığında ve atmosferik basınçta çok sayıda manyetik özelliği olan (ferromanyetiktir) dövülebilir bir malzemeden bahsediyoruz. Asansör kabinleri ve asansörlerin yapımında demir işlendiğinde, nikel gibi diğer metallerle karıştırılması olağandır.

Demir, günümüzde ağırlıklı olarak kabin yapımında kullanılan bir malzeme olmasına rağmen asansörlerin dekorasyonunda yaygın olarak kullanılmıştır. Bu da bizi etkileyici sanatsal tasarımlarla baş başa bıraktı.

Asansörler günlük hayatımızın bir parçası olan unsurlardır. İlk başta bu sistemler güvenilirlik, güvenlik ve sağlamlık gerektirir. Ancak tüm bunlara ek olarak binanın genel estetiğinin bir parçası olarak asansörü de içeren tasarım bileşeni büyük önem taşımaktadır. Panoramik asansörlerde olduğu gibi sadece dışı değil, sonsuz kişiselleştirme olanaklarıyla tüm iç mekanı da son derece önemlidir.

Hem teknik hem de kullanım ve kişiselleştirme açısından bu asansör gereksinimleri, büyük ölçüde yapıldıkları malzemelere bağlı olacaktır. Asansör sadece taşıma kabini, kapıları ve kaplamaları olmasa da asansör malzemesi denilince aklımıza ilk gelen unsurlar bunlardır.  Kabinler, çoğunlukla demir veya paslanmaz çelik olmak üzere metalik bir yapıya dayanmaktadır.

Demir ve çelik. Demir, asansör imalatındaki ana malzemelerden biridir ve ayrıca karbon ile alaşımı olan çeliktir. Günümüzde demir, hem tek başına hem de diğer malzemelerle birlikte asansör, asansör ve servis asansörlerinin imalatında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir.

Paslanmaz Çelik

 Asansör kabinlerinin yapımında önemli bir hacim, demir ve krom alaşımı olan paslanmaz çelikten ve bazen de nikel ve ile yapılır . Paslanmaz çelik, çok yönlülüğü nedeniyle asansör üretimi için mükemmel özelliklere sahiptir. Bu malzeme, başlangıçta asansör kabinlerinin yapımında yerini almaya başladığı demire kıyasla korozyona karşı direnç sağlar. Ayrıca ısıya, ateşe ve güneş ışınlarına karşı büyük direnç gösterir. Bu nedenle hem iç hem de dış kapıların yanı sıra asansör kaplamaları ve kaplamaları ve ayrıca bakım ve temizlik kolaylığı için de idealdir.

Asansörlerin veya kabin bileşenlerinin imal edildiği diğer malzemeler şunlardır:

  • Alüminyum.
  • Metakrilat.
  • Kristal.
  • Odun.
  • Plastik malzemeler, kauçuk.

Çoğu durumda tek bir malzeme değil, kullanıldığı yapının işlevine ve amacına göre birkaç malzeme kullanılır: tavanda, asansörün yan panellerinde, zeminde, süpürgeliklerde, tırabzanlarda, vb. Şu anda, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan kabin içi malzemeler ve tasarımlar için gelişmekte olan bir pazar var .

Son olarak, bir asansörün sadece nakliye kabini olmadığını, onu oluşturan tüm mekanik sistemler olduğunu hatırlayalım : makaralar, raylar, kablolar, karşı ağırlıklar, pençeler, fren sistemleri ve bunları kontrol eden elektronik sistemler vb.  Tüm set, asansöre her kullanım türü için aradığımız faydaları sağlayacaktır.

Post A Comment

Etiam tristique venenatis metus, eget maximus elit mattis et. Suspendisse felis odio,